Aardappelsalade met avocado en tuinkers*


4 personen
0 min voorbereiden
30 min bereiden
0 min wachten

Bijgerecht • Vegetarisch • Overig

Ingrediënten
• 700 g schoongeboende nieuwe aardappeltjes
• 1 grote rijpe avocado
• 3 bakjes tuinkers
• olijfolie
• sap van 1-2 citroenen

Bereiden:


Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in gezouten kokend water en giet ze af. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schil de avocado en snijd hem in de lengte in dikke plakken of brokken (of hoe je wilt, eigenlijk) en leg ze in een kom.

Snijd de wat grotere aardappels in tweeën, zo komt het vruchtvlees in aanraking met de olijfolie en het citroensap. De kleintjes kun je heel laten. Doe ze erbij in de kom. Voeg bijna alle tuinkers toe en naar smaak olijfolie en citroensap.

Breng de salade op smaak, schep hem om en serveer hem op een groot bord met de rest van de tuinkers erover gestrooid. Deze salade is subliem bij kip, vis of als salade op zich, vooral 's zomers.


Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'The Naked Chef is terug' van Jamie Oliver (http://www.okokorecepten.nl/kookboeken/chefs-auteurs/jamie-oliver/the-naked-chef-is-terug).

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb