Kwarkbroodjes*


 

Benodigdheden

150 gram magere kwark (uitgelekt gewicht weet ik niet)

3 eieren

2 ml vloeibare zoetstof

 

Voorbereiding dag/ avond ervoor:

 

Een dag voor je gaat bakken de kwark al laten uitlekken (hiermee verdwijnen grotendeels de kh) een zeef boven een bak hangen en daarin een koffiefilter en daarin weer je kwark, heel simpel

 

Bereiding:

 

Oven voorverwarmen op 160 graden

Splits de eieren zorgvuldig en sla de eiwitten stijf

Meng de eidooiers met de kwark en de zoetstof

En meng alles voorzichtig door elkaar met een spatel

Maak hiervan 6 ovale platte koeken op bakpapier en bak dit 35 min. in de oven

Af laten koelen en bewaren in een luchtdichte trommel maar niet langer dan 3 dagen voor de zekerheid

 

Deze lijken op grote eierkoeken en beleg met je met kaas, paté of wat je maar wilt, erg handig mee te nemen. en snel ‘s morgens klaar te maken ;)

 

Als variatie kun je evt. koekkruiden, essences, hartige kruiden, kaas spekjes toevoegen.

 

bron: forum van www.eenkiloperweek.nl

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb