Italiaanse ovenschotel


Ingrediënten:

 

  • Zak Italiaanse wokgroenten
  • 300 gram gehakt
  • Half bakje champignons
  • Klein uitje
  • Half blikje tomatenblokjes
  • Bakje blue band crème fraiche
  • 2 eieren
  • 50 gr. Geraspte kaas
  • Italiaanse keukenkruiden
  • Zout en peper

 

Bereiding:

 

Oven voorverwarmen op 170 graden.

Het gehakt kruiden en dan rul bakken in een grote pan. Ondertussen de champignons en het uitje snijden. Wanneer het gehakt bruin en gaar is de champignons toevoegen tot ze gaar zijn en dan de uitjes, wokgroenten toevoegen.

Als de groenten beetgaar zijn de tomatenblokjes toevoegen en mee laten sudderen.

Een eetlepel crème fraiche en de Italiaanse keukenkruiden toevoegen. Eventueel op smaak maken met zout en peper.

Ondertussen in een bakje de rest van de crème fraiche samen mengen met de 2 eieren, hier nog wat peper aan toevoegen en als laatste de kaas. Dit allemaal in de pan bij de andere producten doen even goed doorroeren en in een ovenschaal.

Het gerecht voor 20 min. in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

Voor de kinderen heb ik van deze groenten en gehakt een macaroni schotel gemaakt. Het volgende komt er dan nog bij:

 

  • macaroni naar keuze, ik had grove ellebogen 
  • Het andere helft van de tomatenblokjes
  • Olijfjes in plakjes
  • naast de wokgroenten extra macaroni/spaghetti groenten of een paprika, uitje, prei 
  • bouillonblokje voor het koken van de macaroni
  • Italiaanse keukenkruiden
  • peper, knoflook, chili ( allemaal uit een kruidenmolentje)
  • extra geraspte kaas 
  • 200 gram gehakt
  • evt. tomatenpuree om te binden (klein blikje)

 

Dan wordt de bereiding:

 

Gehakt kruiden en rul bakken in een pan en als het klaar is verdelen in twee pannen, champignons en uitje in een andere pan bakken (ons deel van het gehakt kan in bij de champignons/ui). Wanneer de groenten gaar zijn, de wokgroenten toevoegen. Zijn de groenten beetgaar dan de tomatenblokjes toevoegen. Het deel van de kinderen in hun pan en ons deel in onze pan.

 

Nu verder gaan zoals in de hierboven genoemde beschrijving staat.

 

Voor de kinderen :

De extra groenten bakken, de rest van de tomatenblokjes erbij, kruiden toevoegen, olijven erbij. Ondertussen de macaroni koken met een bouillonblokje in ruim water. Wanneer nodig de groenten en gehakt saus binden met tomatenpuree en nog even laten sudderen tot de rest klaar is. Macaroni en saus samenvoegen.

Serveren met geraspte kaas.

 

Tip: de rest in de diepvries doen voor een volgende keer.

 

bron: onbekend, basis heb ik denk ik gelezen in hallo Jumbo maar weet het niet zeker. Aangepast door mijzelf

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb