Een winterstoetje*


Eten we in de zomer meestal fruit als aardbeien, frambozen, bramen en bessen als toetje, in deze tijd van het jaar proberen we ons toch een beetje aan het seizoen aan te passen. Dus geen “zomerfruit”, maar toetjes op basis van fruit dat het hele jaar door verkrijgbaar is: appels, peren, bananen, citrusvruchten ….. In dat kader is deze roomyoghurt met brunoise van appel en een vleugje kaneel een groot succes en beslist het proberen waard.

Nodig:
- 50 gram boter
- 3 middelgrote appels in blokjes
- Suiker naar smaak
- Kaneel naar smaak
- 250 ml slagroom
- ¾ van een pak volle yoghurt
- Koekjes om te garneren.


Bereiden:
Smelt de boter in een koekepan en bak hierin de blokjes appel tot ze zacht zijn. Voeg suiker en kaneel naar smaak toe. Klop de slagroom met suiker tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de yoghurt en voeg de blokjes appel toe. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat suiker en kaneel. Schep het yoghurtmengsel in grote koffiemokken met schotel en zet deze tot gebruik in de koelkast. Garneer ze voor het serveren met een lekker koekje.


Gelezen in boodschappen. Was een ingezonden tip bij lezers voor lezers

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.