Varkensoesters met mierikswortel



Ingrediënten:

2 varkensoesters
1-1½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
peper, zout
1½ eetlepel vloeibare margarine
stukje ui
1 eetlepel bloem
1½ dl bouillon (van tablet)
½ dl slagroom

 

Bereiding:

Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met wat geraspte mierikswortel.
Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper en zout.
Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
Snijd het stukje ui klein.
Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
Roer de bloem met wat bouillon tot een papje.
Giet de rest van de bouillon bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
Roer de rest van de geraspte mierikswortel en de slagroom door de saus. Maak op smaak met weinig zout.

Bevat per persoon:
Energie 280 kcal
Eiwit 26 gram
Koolhydraten 7 gram
Vet 19 gram
Verzadigd vet 7 gram
Vezels 1 gram

bron: voedingscentrum

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.