Gevulde gehaktballetjes


• bereiden 30 min
• 24 stuks

Bevat Energie 110 kcal- Eiwit 6 g- Vet 8 g- Koolhydraten 3 g (per eenpersoonsportie)

Ingrediënten:


• 1 schaal Toscaanse worstjes (270 g)
• 1 zakje mini-mozzarella (150 g)
• 2 runderbraadworsten
• 2 el platte peterselie, fijngesneden
• 1 blikje groene olijven met ansjovis (200 g)
• 2 eieren
• 100 g paneermeel
• 4 el zonnebloemolie

Bereiden:


1. Verwijder het vel van de Toscaanse worstjes en verdeel het worstvlees in 12 gelijke porties. Rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een bolletje mozzarella in. Rol het balletje dicht.

2. Verwijder het vel van de runderbraadworsten en meng de peterselie door het worstvlees. Verdeel de vulling in 12 gelijke porties en rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een olijf in. Rol het balletje dicht.

3. Klop de eieren los in een schaal. Wentel alle balletjes door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5-6 min. goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi eventueel nog wat extra platte peterselie over de gehaktballetjes.

 

bron: Allerhande 02 2010

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb