Amerikaans Ontbijt*


French toast (wentel teefjes)
 
Benodigdheden:
- 3 eieren
- 2,5 dl melk ( dit mag lauw maar hoeft niet)
- 6 mespuntjes kaneel
- 8 sneetjes oudbakken wit brood
- 80 gr boter
- suiker (optioneel)
 
Bereidingswijze:
 
Klop het ei los met (optioneel: de suiker), de kaneel en de (eventueel lauwe) melk.
Snijd de bovenkant van de sneetjes brood recht af.
Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het eimengsel.
Leg de sneetjes brood op elkaar en bedruip ze nog een keer.
Laat boter lichtbruin worden in een koekenpan.
Bak de sneetjes brood om de beurt in nieuwe boter vlug aan beide kanten lichtbruin.
Strooi de suiker op de wentelteefjes.
 
Pancakes
 
Benodigdheden:
- 3 eieren
- 200 gram bloem
- snufje zout
- ruim kwart liter melk
- olie of boter om in te bakken.
 
Bereidingswijze:
 
Klop de eieren los, doe de melk erbij en voeg dan al roerende het meel toe. Klop alles goed door elkaar met een mixer of een garde.
Door een beetje gesmolten boter door het beslag te mengen laat de pannenkoek beter los uit de pan.
Laat olie of boter in een pan heet worden.
Doe een beetje beslag in de pan, zoveel dat de bodem bedekt wordt.
Wacht totdat de bovenkant bijna droog is, draai dan de pannenkoek om.
Wacht tot ook de andere kant bruin is.
Warm of koud serveren.
 
Door het beslag een tijdje in de koelkast te laten rusten, komen de gluten in het beslag tot rust. De pannenkoeken worden dan gladder en egaler bruin. Het eiwit kan ook luchtig worden opgeklopt en dan door het beslag worden geroerd voor een extra luchtig resultaat. Een deel van de melk kan worden vervangen door bier of koffie voor een extra aroma.
Variaties op de gewone pannenkoek zijn bijvoorbeeld pannenkoeken met appel, kaas, ananas, spek, kersen of rozijnen. Ook wordt de pannenkoek(als flensje) wel eens geserveerd met ijs als toetje. Een scheutje bier aan het beslag toevoegen maakt de pannenkoek luchtiger. Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.
 
 
Hash Brown Potatoes
 
De kunst bij het maken van Hash Brown is eigenlijk hetzelfde als bij het maken van frites, de aardappel moet zo droog mogelijk zijn als hij wordt gebakken. Het is handig om hier een groentepers bij te gebruiken, maar het hoeft niet.

Benodigdheden:

- 1 pond aardappelen (koop de soort die je ook voor frituren zou gebruiken)
- ¼ maatbeker fijn gehakte ui of sjalot (optioneel)
- 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

Schil en rasp de aardappels in een grote kom. Droog de geraspte aardappel door ze droog te knijpen in keukenpapier, of druk het overtollige vocht er uit in een groentepers. Je zult ongeveer 1 tot 1½ maatbeker aardappel overhouden. Doe hetzelfde met de gesneden uitjes. Doe de helft van de boter en de olie in een grote anti-aanbak bakpan en laat het goed heet worden, doe eerst de uitjes in de pan en laat deze een paar minuten bakken op een hoog vuur. Doe nu alle geschrapte aardappel in de pan en verdeel gelijkmatig over de hele bodem van de pan en druk het goed aan, in een laag ongeveer 1 cm dik. Draai het vuur iets lager en bak een minuut of 5 tot goudbruin en krokant. Laat de aardappels op een bord glijden en doe de rest van de boter en de olie in de pan. Laat de pan goed heet worden en doe de aardappel weer terug in de pan met de ongebakken kant naar onderen. Draai het vuur weer iets lager en bak nog 5 minuten tot ook de bodem crisp en goudbruin is geworden. Snij de Hash Brown in punten en serveer direct.
 
Verder op tafel:
 
Wafels
Confitures/Jam
Aardbeien
Omelet met spek
Worstjes
Toast met eieren
Maple/Ahorn siroop
 
bron: recept heb ik gekregen van een vriend(in), originele bron onbekend
 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb