Chocoladetaartjes met kersen*


Nagerecht voor 4 personen

- 175 gram boter en een beetje boter om in te vetten
- 175 gram suiker
- 3 eieren
- 3 eetlepels melk
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 45 gram cacaopoeder
- 1 pot of blik kersen zonder pit, uitgelekt
- Poedersuiker

4 ovenschaaltjes 10 cm doorsnee en ca 8 cm hoog
Bakpapier


Voorbereiden:
Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en leg op de bodem een stukje bakpapier. Smelt de boter ½ minuut in de magnetron op 800 watt. Klop de boter met de suiker schuimig.
Voeg de eieren en de melk toe en klop goed door. Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder er door en klop dit heel even tot een glad beslag.

Bereiden:
Schep dit chocoladebeslag in de schaaltjes en zet deze niet te dicht naast elkaar in de magnetron. Bak de taartjes in de magnetron, onafgedekt 8 min. op 800 watt. Laat ze 5 min. staan zodat ze nog even kunnen nagaren. Keer de taartjes. Verwijder het bakpapier. Snijd de taartjes 2 keer met een scherp mes horizontaal door.
Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met slagroom. Verdeel er de kersen over. Stapel de lagen, leg bovenop enkele kersen en strooi er een vleugje poedersuiker over.

Bereidingstijd: ca 35 min.
Voedingswaarde per persoon: eiwit 13 gr, vet 61 gr, koolhydraten 82 gr, kcal (kj) 930 (3880)

Bron: allerhande of boodschappen?

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb