Fase 1 Ontbijt


# ONTBIJT RECEPTEN FASE 1 (GEBRUIK GEDURENDE 10 WEKEN)

##########################################################

# 01. EI MET SPEK

• 2 eieren

• 75 gram ontbijtspek

• olie, 1-2 eetlepels

• peper

Verhit de olie in de pan. Roer in een maatbeker de eieren los en breng deze op smaak met peper. Bak in de olie eerst het spek een beetje aan, giet dan het eiermengsel erop, vuur wat lager en het ei gaar laten worden.

######################################

# 02. HÜTTENKÄSE MET HAZELNOOT

• 200 gram Hüttenkäse

• 10 hazelnoten

• kruiden zoals bieslook, paprikapoeder, peper

Meng de Hüttenkäse met de kruiden. Hak de noten fijn en roer ze door de Hüttenkäse

######################################

# 03. EI MET HAM

• 2 eieren

• 3 dikke plakken ham

• 1-2 eetlepels olie

Verhit de olie in de pan. Breek de eieren voorzichtig boven de pan en probeer de dooier heel te houden. Bak twee aparte spiegeleieren. Zorg dat de dooier gaar wordt. Leg op het bord een plak ham, daarop een gebakken ei, daarop een plak ham, daarop een ei en tot slot de laatste plak ham.

######################################

# 04. LIMONADE KWARK

• 200 gram magere kwark

• maximaal 2 eetlepels suikervrije limonadesiroop

Meng de magere kwark met de suikervrije limonadesiroop.

######################################

# 05. EI MET ROOKVLEES

• 2 eieren

• 8 plakjes rookvlees

Kook de 2 eieren gaar. Deel ze in vier stukjes en omwikkel ze met rookvlees.

######################################

# 06. CORNEDBEEF MET KAAS

• 60 gram kaas (3 blokjes van 20 gram of in plakjes)

• 45 gram cornedbeef (3 plakken)

Rol de cornedbeef om de blokjes kaas of leg de kaas in plakjes om en om met de cornedbeef.

######################################

# 07. EI MET BACON

• 2 eieren

• bacon in reepjes

• eventueel peper

• 1-2 eetlepels olie

Bak de bacon in de olie lekker bruin. Klop de eieren in een maatbeker goed los en schuimig, voeg eventueel peper toe. Giet het eimengsel bij de bacon en maak er een roerei van.

######################################

# 08. KWARKONTBIJT

• 200 ml. magere kwark

• 3-4 eetlepels suikervrije limonade siroop

Meng de kwark en de limonade siroop.

######################################

# 09. KAASOMELET

• 2 eieren

• 50 gram kaas, belegen, geraspt

• 1 eetlepel melk

• zout en peper naar smaak

• 1 eetlepel olie of bak en braadproduct

Klop de eieren met de melk, kaas, peper en evt zout lekker luchtig. In een pan olie verhitten. Dan vuur laag en eimengsel erin schenken. Zodra bovenkant droog is omelet keren. Ei gaar bakken.

######################################

# 10. HUTTENKASE MET NOTEN

• 200 gram Hüttenkase

• 10 walnoten

• kruiden zoals bieslook, paprikapoeder, peper

Meng de Hüttenkase met de kruiden. Hak de noten fijn en roer ze door de Hüttenkase.

######################################

# 11. EI TOMATEN SANDWICH

• 2 eieren, hardgekookt

• 2 tomaten

• 100 gram magere kwark

• peper, zout, peterselie

Roer door de kwark de peper, zout, peterselie. Was de tomaat en snij deze in plakjes. Pel de eieren en snij in plakjes (evenveel als tomatenplakjes). Leg de tomaten op een bord, schepje kwark erop en daarop het ei.

######################################

# 12. KIP AVOCADO START

• Neem 100 gram kipfilet in plakjes (vleeswaar)

• Halve avocado, schillen en in repen. Probeer evenveel repen als plakjes kipfilet.

Rol de repen avocado in de kipfilet, cocktailprikker erdoor.

######################################

# 13. RAUWE HAM ROEREI

• 2 eieren

• peterselie

• 5 plakken rauwe ham

• 1 eetlepel olie

• peper

Roer de eieren los met de peterselie, peper. Verhit in een koekenpan de olie. Giet het eimengsel in de pan en maak er een roerei van. Leg op een bord de plakjes rauwe ham en schep daarop het roerei mengsel.

######################################

# 14. KAASPLANKJE

• 4 verschillende soorten kaas in blokjes

• 4 of 8 kerstomaatjes

• 4 of 8 plakjes komkommer

Maak een kaasschoteltje van verschillende soorten kaas. Neem in totaal 8 blokjes van 10 gram of 4 blokjes van 20 gram, bijvoorbeeld jong en belegen, komijn en mosterdkaas. Bij ieder blokje kaas een plak komkommer en kerstomaatje serveren.

######################################

# 15. TOMATEN HUTTENKASE

• 4 grote tomaten

• 200 gram huttenkase

• peper

Was de tomaten. Snij er een kapje vanaf. Hol de tomaten uit. Meng de huttenkase met de peper en eventueel de inhoud van de tomaten. Vul de tomaten met het huttenkase mengsel. Leg het kapje erop. Wat niet in de tomaten past apart opeten.

######################################

#16. EI MET KOMKOMMER

• 2 eieren

• 1/4 komkommer

• 1 plak kaas, 20 gram, in stukjes

• olie, 1-2 eetlepels

• peper, paprikapoeder, kerrie

Schil de komkommer en snij in blokjes. Klop het ei los met de peper en paprikapoeder. Verhit de olie in een pan. Bak eerst de blokjes komkommer en strooi er kerriepoeder over. Giet het eimengsel erbij en bak al roerende een roerei. Op het laatst de stukjes kaas toevoegen en nog even verhitten.

######################################

# 17. KWARK MET SUIKERVRIJE LIMONADESIROOP

• 200 gram magere kwark

• suikervrije limonadesiroop, 3-4 eetlepels

Meng de kwark met de suikervrije limonadesiroop. Met een mixer of blender krijg je een nog luchtiger gerecht.

######################################

# 18. EI MET RAUWE HAM

• 2 eieren

• 8 plakjes rauwe ham

Kook de eieren gaar. Laat ze iets afkoelen en snij in 4 partjes. Omrol ieder partje met een plakje rauwe ham

######################################

# 19. KAAS MET ROOKVLEES

• 8 kleine blokjes kaas

• 8 plakjes rookvlees

Vouw de plakjes rookvlees in vieren. Prik elk plakje op een blokje kaas met een cocktailprikker.

######################################

# 20. ROSBIEF UITSMIJTER

• 2 eieren

• 4 plakjes rosbief

• olie, 1-2 eetlepels

• peper

Verhit de olie in de pan. Leg de plakjes rosbief in de pan, breek hierboven de twee eieren en bak die gaar. Bestrooi met peper.

######################################

# 21. VLEESWAAR PLANKJE

• Neem de vleeswarenplakjes die u over hebt van de afgelopen week of neem nieuwe, ca 8 stuks totaal

• 8 plakken komkommer

Vouw de vleeswaren in vieren. Leg op ieder plakje komkommer een plakje vleeswaar. Cocktailprikker erdoor.

######################################

# 22. BLOKJES KAAS

• 6 blokjes kaas van 20 gram per stuk

• 1 eetlepel tuinkers

• 2 tomaten

• peper

Was de tuinkers en laat het daarna uitlekken. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Blokjes kaas, tomaat en tuinkers met elkaar vermengen en een beetje peper erover.

######################################

# 23. HUTTENKASE MET RAUWE HAM EN RADIJS

• 200 gram huttenkase

• 5 radijsjes

• 5 plakjes rauwe ham

Was de radijsjes en snij ze in plakjes. Snij de rauwe ham in stukjes. Meng de huttenkase met de radijsjes en rauwe ham

######################################

# 24. ROEREI MET TOMAAT EN HAM

• 4 plakjes schouderham

• 2 eieren

• peper, zout

• 1 eetlepel olie

• 1 tomaat

Was de tomaat en snij deze in 4 plakken. Roer het ei los met peper en zout. Verhit in een pan de olie en giet daarin het eimengsel. Roer dit regelmatig om zodat er een roerei gemaakt wordt. Leg op een bord de 4 plakken ham. Schep op ieder plak ham het roerei en leg er een plakje tomaat bovenop.

######################################

# 25. KWARKONTBIJT

• 150 gram magere kwark

• 50 gram magere vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker en 0% vet

Meng de twee soorten kwark met elkaar. Als je het in een mixer mengt krijg je een luchtiger resultaat.

######################################

# 26. ASPERGES IN CORNEDBEEF

• 150 gram cornedbeef in plakjes

• potje of blikje met asperges

Laat het blikje of potje met asperges goed uitlekken. Rol de asperges in de plakjes cornedbeef.

######################################

# 27. EIEREN MET SALAMI

• 2 eieren

• 50 gram salami in plakjes

• 1 eetlepel olie

Roer de eieren los.

Verhit in een pan de olie, leg de plakjes salami op de bodem. Bak dit eerst even en giet dan het eimengsel erover.

######################################

# 28. GEROOKTE KIPFILET MET KOMKOMMER

• 100 gram gerookte kipfilet

• 1/4 komkommer

• peper

Schil de komkommer en snij in 10 plakjes. Snij de kipfilet ook in 10 plakjes. Prik op ieder stukje komkommer een plakje kipfilet. Bestrooi het voorzichtig met wat peper.

######################################

# 29. VLEESWAARPLANKJE

• 4 verschillende soorten vleeswaren, bv: kipfilet, rookvlees, fricandeau, boterhamworst, in totaal 100 gram

• 8 - 10 kerstomaatjes

vouw de vleeswaren in vieren en prik er met een cocktailprikker een kerstomaatje op.

######################################

# 30. KAASOMELET

• 50 gram geraspte kaas

• 1 ei

• scheutje sojaroom

• 1 eetlepel olie

• paprikapoeder

• peper

Klop het ei los met paprikapoeder, peper, de sojaroom. Voeg dan de kaas toe. Verhit in een pan de eetlepel olie, draai het vuur laag en giet dan het ei-kaasmengsel erin. Bak het gaar op het lage vuur.

######################################

# 31. KAASLANKJE

• 3 verschillende soorten kaas, bv 20+ komijnekaas, 30+ belegen kaas, oude kaas – in totaal 60 - 75 gram

• 1/4 komkommer

• peper

Snij van ieder soort kaas 2 blokjes van 10-15 gram. Schil de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller en snij het in 6 plakken. Prik de kaas met een cocktailprikker op de komkommer en bestrooi met wat peper.

######################################

# 32. KWARKONTBIJT

• 150 gram magere kwark naturel

• 50 gram vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker, 0% vet

Meng de twee soorten kwark met elkaar. Mix het eventueel met een mixer of blender tot een luchtig ontbijt.

######################################

# 33. HAM – KAAS TOSTI

• 6 plakken ham – ongeveer 100 gram

• 4 plakken kaas – ongeveer 40 gram

• paprikapoeder

Begin met een plak ham, dan plak kaas, beetje paprikapoeder erop en weer ham. Dit zo stapelen tot alles op is. Dit kun je koud eten maar ook even in een koekenpan leggen en een matig vuur eronder en het geheel heel heet laten worden.

######################################

# 34. EI MET PAPRIKA EN BACON

• 2 eieren

• scheutje sojaroom

• 1/2 paprika

• 50 gram bacon in plakjes

• 1 eetlepel olie

• peper

Was de paprika, snij de zaadjes eruit en snij het daarna in kleine snippers. Klop het ei met de sojaroom en de peper los. Verhit in een pan de olie. Bak daarin de plakjes bacon, bak de paprika ook mee. Giet daarover het eimengsel en bak het geheel goed gaar.

######################################

# 35. HUTTENKASE MET NOTEN

• 200 gram Huttenkase

• 10 hazelnoten

• eventueel wat notenolie 1/2 - 1 eetlepel

Hak de hazelnoten in stukjes. Meng de huttenkase met de notenstukjes en doe er ten slotte de olie door.

######################################

# 36. EI MET CASSELLERRIB

• 2 eieren

• 50 gram casselerrib, dikke plak

• 1 eetlepel olie

• peper

Verhit de olie in de pan. Klop in een maatbeker de eieren los met de peper. Snij de dikke plak casselerrib in blokjes. Bak in de olie eerst de blokjes casselerrib rondom bruin. Giet dan het eimengsel erbij en bak het geheel gaar.

######################################

 bron: emails van dr. Frank forum