Gemarmerd rood zomerfruit taart*



Ingrediënten:


•1 kuipje Philadelphia Naturel of Philadelphia Naturel Light
•(200 g tarwebiscuit )
•(75 g roomboter )
•200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
•75 g witte basterdsuiker ( zoetstof)
•1 zakje vanillesuiker (vanille essence)
•200 g vers rood zomerfruit, bijv. aardbeien, frambozen, aalbessen
•2 el geleisuiker (gelatine blaadjes of geleisuiker van zoetstof)
•3 zakjes klopfix (à 8 gr)
•3 dl slagroom
•150 g vers rood fruit, bijv. aardbeien, frambozen, aalbessen voor de topping
•1 el poedersuiker, topping (niet gebruikt)

Bereidingswijze:


1.Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Hiervoor een bodem van amandelmeel maken ipv tarwebiscuit met boter.

2.Breng ondertussen 200 gram vers zomerfruit en 2 eetlepels geleisuiker (geen gewone suiker, dit bindt onvoldoende) aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur. Schep het fruit over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met water en ijsklontjes. Laat het fruit hierin afkoelen. ( i.p.v. geleisuiker kun je dus hier geleiblaadjes gebruiken)

3.Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

4.Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling over de bodem. Giet het afgekoelde rode fruit op het Philadelphia-mengsel en roer het er met een vork grof doorheen. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

5.Versier de taart vlak voor het serveren met 150 gram rood zomerfruit.


Opmerking:
De bodem die ik gebruikt heb is een roomboterkoek met een beetje vanille essence. ( recept staat hier ook op de site)


Ik heb diepvries fruit gebruikt voor zowel in als op de taart. Daarnaast heb ik 2 x 2 eetlepels geleisuiker ( kleine) gebruikt om het fruit te binden. Ene portie fruit voor in de taart en de andere bovenop de taart. Heb geen poedersuiker gebruikt.

bron: Philadelphia website met aanpassingen van mezelf i.v.m dr. Frank dieet

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.