Gegratineerd Tomatenbrood*


Lunchgerecht voor 2 personen

 

4 sneetjes volkorenbrood, licht geroosterd

4 plakken belegen kaas

4 tomaten in plakken

versgemalen (zwarte) peper

1 eetl. versgehakte Italiaanse kruiden of

1 theel. gedroogd

2 eiwitten

50 g geraspte Parmezaanse kaas

3 eetl. kookroom of koffieroom

1/2 bakje tuinkers



Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C of zet de ovengrill aan. Beleg de sneetjes brood met de kaas en leg ze op de bakplaat. Zet ze 5 minuten in het midden van de oven of 1 minuut onder de hete ovengrill tot de kaas licht gesmolten is.

Bereiden:
Verdeel de tomatenplakken over de kaas op het brood. Maal er peper over en strooi de Italiaanse kruiden erop. Zet de sneetjes 2 minuten in de warme oven of even onder de grill zodat de tomaten warm worden.

Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Meng de kaas met de kookroom en spatel dit luchtig door het eiwit. Verdeel dit mengsel over de tomaten op het brood en gratineer onder de hete ovengrill of in de warme oven. Blijf erbij om te voorkomen dat het tomatenbrood te donker wordt. Garneer met tuinkers.

Wijnadvies:

Eigenlijk is er maar één wijn die goed met tomaten

overweg kan: Sauvignon Blanc. Keuze te over gelukkig.

Jean Sablenay, Berg Schaduw, Indomita of Viña Maipo.

Kies uw favoriet en geniet!


 

 



Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:

eiwit

31g

 

vet

24g

 

koolhydraten   

32g

 

kcal

470

 


Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009

 

Uit: boodschappen

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.