Bitterballen


Bitterballen 12 stuks (8 kh)

Voor kip bitterballen: 2 kleine dubbele kipfiletjes (gaar)
1 kippenbouillonblokje

Voor rundvlees bitterballen: 1 blokje rundvleesbouillon
2 stukken rundvlees (gaar)

1 aubergine (ca. 200 gram) geschild en in plakken
4 el lijnzaad gebroken
4 blaadjes gelatine
heel klein beetje peterselie, fijngehakt
4 el slagroom
proteinepoeder
1 ei, goed losgeklopt
1 pakje met uitgebakken spekreepjes van AH (gemalen in de keukenmachine)

1. Aubergine plakjes met 4 el slagroom 5 minuten koken in de magnetron. Daarna pureren in de      keukenmachine.


2. De gebroken lijnzaad 10 minuten koken in 2,5 dl water. Daarna zeven en het vocht bewaren.


3. Gare (kip of rund) vlees fijnmaken (kan in de keukenmachine)


4. 4 blaadjes gelatine 5 min laten weken in water.


5. Bouillonblokje verbrokkelen boven de aubergine. Lijnzaadwater erbij doen, rundvlees. Goed doorroeren en even goed doorkoken. Als de massa te dik is eventueel wat slagroom toevoegen tot je de perfecte bitterbalvullingdikte hebt.


6. Gelatineblaadjes uitknijpen en door de warme massa roeren (tot het is opgelost), samen met de gehakte perselie. Níet meer koken!!!!


7. Minstens 2 uur in de ijskast laten opstijven.


8. Bord met proteïnepoeder, bord met losgeklopt ei en bord met gemalen spekjes klaar zetten.


9. Balletjes maken van de opgestijfde massa.


10. En achtereenvolgens door de proteïnepoeder, het ei en de gemalen spekjes rollen. De bal moet            HELEMAAL bedekt zijn met gemalen spek.


11. Nog een half uurtje opstijven in de ijskast.

 

12. En tenslotte frituren in niet te heet frituurvet.

bron: dr. Atkins (kok onbekend)

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.