Schuimomelet (basisrecept)*


2 porties

4 eieren, gesplitst, op kamertemperatuur
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels water 1 eetlepel boter

Verwarm de oven voor op 15O graden.
Klop de eiwitten samen met het bakpoeder en het zout tot de eiwitten stijf zijn. Klop de eidooiers samen met de slagroom en het water. Schep het eidooier-mengsel met een spatel luchtig door het eiwit-mengsel. Smelt de boter in een pannetje en giet het mengsel erin. Verwarm dit zachtjes tot het ei-mengsel aan de onderkant bruin begint te worden. Zet het dan in de oven tot de bovenkant stevig is. Vouw de omelet dubbel en dien hem direct op.


Koolhydraten: 4 gram totaal.

 

Met dit basisrecept kun je gaan variëren: stukjes ham of geraspte kaas, maar ook wat zoetstof.

bron: dr. Atkins

 

bron foto: AH.nl


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.