Omelletwraps met asperges en pecannotenspread*


Hoofdgerecht, Picknick, Overig

• Bereiding 20 – 30 min
• Portie: 4 personen
• Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
• 2 eetlepels appelsap
• gemengde sla
• zout en peper
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 100 g gezouten pecannoten
• 150 g verse roomkaas
• 200 g dunne, groene asperges
• 8 eieren

Bereiding:

 

1. Verwijder de harde stukjes van de onderkant van de asperges. Snijd ze in stukken en kook ze in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

2. Klop de eieren los met wat zout, peper en 3 eetlepels koud water.

3. Verhit ½ eetlepel olie in een middelgrote koekenpan, giet een kwart van de eieren in de pan en bak tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant droog is.

4. Schuif de omelet op een groot bord en bak nog 3 omeletjes (niet op elkaar leggen!).

5. Hak de pecannoten grof en meng met de roomkaas en het appelsap.

6. Bestrijk de (afgekoelde) omeletjes met de pecannotenspread.

7. Leg er dan wat sla en asperges op en vouw de omeletjes er als een zakje omheen of rol ze op.

8. Pak in plasticfolie en neem ze mee in een afgesloten lunchbox of trommel.



Tip:
U kunt ook groene mini-asperges gebruiken. Deze hoeft u maar 10 minuten te koken. In plaats van omeletjes kunt u ook softe tortillawraps gebruiken.

Recept uit Mijn Jumbo nr. 5, 2010

 


Voedingswaarde p.p.
• 522 kcal
• 21 g eiwit
• 46 g vet, waarvan 12 g verzadigd
• 6 g koolhydraten

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb