Chocolade bladerdeeg rolletjes*


Chocoladeslakken gemaakt van bladerdeeg en nutella. Lekker hapje voor bij de koffie en zeer makkelijk te bereiden.

 

 Tijd: 30-40 min.

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 pakje bladerdeeg, ontdooid
  • Nutella
  • Kristalsuiker
  • 1 eidooier

 

Aan de slag!

 

  1. Haal eerst de gewenste hoeveelheid bladerdeeg uit de vriezer om het te laten ontdooien. Uit 1 velletje bladerdeeg kun je ongeveer 5-7 hapjes maken. Leg het om te ontdooien op vet vrij (bak)papier.
  2. Als het ontdooid is rol je het bladerdeeg uit met een deegroller. Smeer er vervolgens rijkelijk chocopasta overheen en bestrooi dat nog met wat kristalsuiker.
  3. Vervolgens rol je de plak bladerdeeg op tot een rolletje zoals je op de bovenstaande foto kunt zien. Dit rolletje moet weer terug de vriezer in om weer hard te worden, ongeveer 30 minuten.
  4. Als de rolletjes in de vriezer liggen is het tijd om de oven voor te verwarmen op 180 graden. Scheid nog een eidooier en maak alvast de bakplaat klaar door hem te bedekken met wat bakpapier.
  5. Wanneer de rolletjes bladerdeeg hard zijn geworden haal je ze uit de vriezer. Nu kun je er plakjes van ongeveer 1-1,5 centimeter dik vanaf snijden.
  6. Bestrijd de zijkanten van de rolletjes met wat eidooier zodat ze mooi bruin worden. Leg ze op de bakplaat, met wat ruimte ertussen. En dan kunnen ze de oven in voor circa 10-12 minuten.

 

Heel eenvoudig maar erg lekker voor de bij koffie!

 

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

 

TIP: Mocht je niet zo van Nutella houden doordat het een zoete chocopasta is gebruik dan een chocoladepasta puur, ik heb van het Jumbo eigen merk gebruikt en was erg lekker.

 

bron: vriendin.nl

 

( Dit gerecht is heel geschikt voor kinderen om te bakken)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.