Cheesecake met citroen en blauwe bessen*


Tijd voor een nieuwe Philadelphia cheesecake! En niet zo maar één! Deze no-bake Philadelphia cheesecake met citroen en blauwe bessen is heerlijk fris van smaak en vol en romig van structuur. In combinatie met de compote als topping is deze taart echt perfect! Samen met Pauline van Uit Paulines Keuken ben ik de keuken in gedoken om deze taart te maken.

De vulling voor deze no-bake Philadelphia cheesecake wordt net iets anders bereid dan je gewend bent. Normaal gesproken wordt de slagroom apart opgeklopt, om deze later door de losgeroerde Philadelphia te mengen. Pauline heeft ervoor gekozen om alles in dezelfde kom bij elkaar op te kloppen. Supermakkelijk en met een verrassend fris en romig eindresultaat. Dit recept is ook heel goed te gebruiken voor Philadelphia cheesecake in kleine potjes of glaasjes. Voor de topping kan je ook variëren met een andere compote of jam.

Welkom op Rutger Bakt! Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf te gaan bakken! Ik deel mijn favoriete recepten, zowel zoet als hartig, en laat je zien dat bakken echt niet zo moeilijk is! Klaar? Bakken maar!

 

Ingrediënten voor de cheesecake :


◾ 150 gr (citroen)koekjes
◾ 50 gr boter, gesmolten
◾ 300 gr Philadelphia naturel
◾ 80 gr suiker
◾ ½ citroen, rasp
◾ 125 gr zure room
◾ 200 ml slagroom
◾ 1 zakje slagroomversteviger

Voor de compote van blauwe bessen:


◾ 300 gr (diepvries) blauwe bessen
◾ 1 el suiker
◾ ½ citroen, sap
◾ 1 el water
◾ 2 tl maïzena + 1 el water

 

Bereiding: Frisse Philadelphia cheesecake met citroen en blauwe bessen

Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een doorsnede van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
Giet de gesmolten boter erbij en roer alles goed door elkaar. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel of de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze wat steviger wordt.

Doe de Philadelphia naturel, de suiker, de citroenrasp en de zure room in een kom en klop deze door elkaar. Voeg al mixend de slagroom en de slagroomversteviger toe aan het Philadelphiamengsel. Mix net zolang tot het een luchtige massa is geworden met de structuur van stijfgeklopte slagroom.
Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de Philadelphia cheesecake een nacht opstijven in de koelkast.

Doe voor de blauwe-bessencompote de blauwe bessen samen met 1 eetlepel suiker, het sap van een halve citroen en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Verwarm dit al roerend en laat het zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de blauwe bessen geknapt zijn. Meng de maïzena met een eetlepel water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote nog even kort aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de blauwe-bessencompote volledig afkoelen.
Giet de compote van blauwe bessen voor het serveren op de Philadelphia citroencheesecake.

bron: uit Paulines keuken en Rutger bakt
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia.
 
 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.