Gemarmerd rood zomerfruit taart*


Ingrediënten


•1 kuipje Philadelphia Naturel of Philadelphia Naturel Light
•200 g tarwebiscuit
•75 g roomboter
•200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
•75 g witte basterdsuiker
•1 zakje vanillesuiker
•200 g vers rood zomerfruit, bijv. aardbeien, frambozen, aalbessen
•2 el geleisuiker
•3 zakjes klopfix (à 8 gr)
•3 dl slagroom
•150 g vers rood fruit, bijv. aardbeien, frambozen, aalbessen voor de topping
•1 el poedersuiker, topping

Bereidingswijze


1.Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.

2.Breng ondertussen 200 gram vers zomerfruit en 2 eetlepels geleisuiker (geen gewone suiker, dit bindt onvoldoende) aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur. Schep het fruit over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met water en ijsklontjes. Laat het fruit hierin afkoelen.

3.Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

4.Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling over de bodem. Giet het afgekoelde rode fruit op het Philadelphia-mengsel en roer het er met een vork grof doorheen. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

5.Versier de taart vlak voor het serveren met 150 gram rood zomerfruit en bestrooi met poedersuiker.


Tip:

Deze taart is ook erg lekker met biscuits waar een chocolade laagje onder (zoals digestive puur van Verkade) of oreo-achtigen


bron: Philadelphia website

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb