Amandelmeel*


In veel recepten van cake of taartbodems wordt amandelmeel gebruikt. Dit kun je kant en klaar kopen bij de natuurwinkel. Maar in mijn geval is dit niet standaard op voorraad en duurt het 4 tot 5 weken tot ze het weer op voorraad hebben.

Daarom mijn tip:

Ik koop hele amandelen, met of zonder vliesje. Persoonlijk vind ik de geroosterde met vliesje het lekkerst om te gebruiken. Deze zijn vaak gunstig te koop bij Turkse winkels. Wanneer je amandelen koopt zonder vliesje is het erg lekker om de noten even in de oven te roosteren voor je ze gaat malen.

Dan de noten in de keukenmachine of wanneer je die niet hebt in een oude koffiemolen en heel erg fijn malen en dan is je amandelmeel klaar voor gebruik. Natuurlijk kun je hetzelfde toepassen met andere noten.

 

Of wanneer je de mogelijkheid hebt om de grens over te gaan naar onze oosterburen kijk dan daar eens in de supermarkt. De Duitse supermarkten hebben ook een goede voorraad en vaak ook voor een mooi prijsje.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.