Pavlova*


• nagerecht
• bereiden 30 min, wachten 120 min
• 6 personen

Bron Allerhande 04 2010

Bevat Energie 275 kcal- Eiwit 3 g- Vet 13 g- Koolhydraten 37 g (per eenpersoonsportie)

Ingrediënten:
• 1 citroen, schoongeboend
• 4 eieren, gesplitst
• 200 g witte basterdsuiker
• 1 el maizena, gezeefd
• 1 doosje aardbeien (250 g), gehalveerd
• 1 doosje frambozen (125 g)
• 1 peer (bijv. conference), geschild
• 1 el poedersuiker
• 1 beker slagroom (250 ml)

Materialen:
• bakpapier

 

Bereiden:


1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Voeg de maizena, 1 tl rasp en 3 el sap toe. Schep het eiwit in een cirkel van 30 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat.


2.  Bak de pavlova in de oven in 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem de pavlova eruit en laat afkoelen. Meng ondertussen de aardbeien met de frambozen. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne parten. Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk dit over het fruit. Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe.

 

3.  Schep de room en het fruit over de pavlova.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.