Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip


Hoofdgerecht voor 2 personen

 

2 biefstukken (ca. 125 g per stuk)

1 tak (8-10) kleine trostomaten

(cocktailtomaten)

2 eetl. olijfolie

(zee)zout en versgemalen peper

50 g boter of vloeibare margarine

voor de tomatendip:

200 g rijpe tomaten, in stukken

1 teentje knoflook, gepeld

25 g blanke amandelen

4-5 eetl. olijfolie

enkele druppels tabasco

mespunt suiker



Voorbereiden:
Haal de biefstukken 15 minuten voor
de bereiding uit de koelkast. Verwarm
de oven voor op 200°C of gebruik de
ovengrill. Laat de tomaten aan de tak,
zet ze in een ovenschaal, kruis ze aan
de bovenkant in, besprenkel ze met
olijfolie en strooi er (zee)zout over. Zet
ze 15 minuten in de oven of onder de
grill en rooster ze. Pureer voor de tomatendip
de rijpe tomaten met de
knoflook en de amandelen. Giet de
olie er in een dun straaltje bij en meng
de tabasco en suiker erdoor.

Bereiden:
Verwarm de boter en bak hierin
de biefstuk circa 2 minuten per
kant. Strooi er zout en peper over
en serveer ze met de geroosterde
tomaten en de tomatendip.

Tip:
• Vervang biefstuk door tartaar.
• Voeg eens een scheutje room
bij de tomatendip en gebruik
de dip als saus bij geroosterde
kip of vis.

Wijnadvies:

Eigenlijk is er maar één wijn die goed met tomaten

overweg kan: Sauvignon Blanc. Keuze te over gelukkig.

Jean Sablenay, Berg Schaduw, Indomita of Viña Maipo.

Kies uw favoriet en geniet!




 

 



Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:

eiwit

12g

 

vet

75g

 

koolhydraten   

17g

 

kcal

790

 


Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009

 Uit: boodschappen (.nl)

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.