Choco cappuccino*


4 personen
10 min voorbereiden 5 min bereiden 1 uur wachten
waardering 8.1
nagerecht • vegetarisch • Italiaans

Ingrediënten
• 250 ml slagroom
• 2 eetlepels suiker
• scheutje cointreau (eventueel)
• 100 g extra pure chocola, in kleine stukjes
• snufje cacaopoeder

 

Voorbereiden :


Breng in een steelpan 200 ml slagroom (hou 50 ml apart!) aan de kook met 1 eetlepel suiker en eventueel de cointreau. Strooi in één keer alle chocola erbij en blijf roeren (op heel zacht vuur) tot je een mooie egale dikke substantie hebt zonder klontjes. Laat niet meer koken, de chocola moet alleen smelten. Giet het dikke mengsel in vier kleine espressokopjes en zet ze een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Bereiden : 


Klop de resterende 50 ml slagroom lobbig met 1 eetlepel suiker. Lepel dit over de chocoladekopjes. Bestrooi met een snufje cacaopoeder door een theezeefje. Serveer op schoteltjes en met kleine lepeltjes. Eventueel met een klein koekje erbij.

 

Extra benodigd :
Theezeefje

Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Koken met Karin' van Karin Luiten.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.