Kersen & vanille cheesecake van Philadelphia*


 

Ingrediënten voor 6 stuks

Bodem:
• 125 g Oreo koekjes
• 40 g gesmolten ongezouten boter

Taart:
• 220 g Philadelphia Naturel
• 22 cl slagroom
• 3 blaadjes gelatine
• 10 el poedersuiker
• 2 stuks eiwit
• 1 vanillestokje
• 125 g favoriete kersensaus (of favoriete kersen jam)

Decoratie:
• 100 g verse kersen

Bereidingswijze

Stap 1
Plaats zes ronde mallen van 7 cm op een vel bakpapier op een bakplaat.
Bekleed de binnenkant van elke mal met bakpapier om te voorkomen dat
de cheesecakes tegen de zijkanten blijven plakken. Verkruimel de Oreo
koekjes in een keukenmachine. Doe de verkruimelde koekjes in een kom
en voeg de gesmolten boter toe. Roer totdat het gemengd is. Druk 25
gram van de koekjes boter mix in de bodem van elke mal. Zet de mallen
gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 2
Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen. Verhit de kersen saus 15-20 seconden in de magnetron en voeg een blad gelatine toe. Zet dit apart totdat het afgekoeld is. Pak 3 eetlepels slagroom van 22cl. Verhit dit in een kom voor ongeveer 10 tot 15 seconden in de magnetron en versmelt het in de 2 uitgeknepen gelatine
bladen. Roer dit mengsel tot het afgekoeld is.

Stap 3
Meng in een kom 7 eetlepels poedersuiker en slagroom met geschraapte
vanille boon, roer dit voor ongeveer 3 minuten tot een glad mengsel. Klop
in een andere kom de slagroom stijf en voeg ondertussen één voor één
de 3 eetlepels poedersuiker toe. Blijf kloppen totdat je pieken kunt
vormen met het mengsel. Zet het vervolgens in de koelkast.

Stap 4
Meng de gekoelde slagroom-gelatine mix in de roomkaas en suiker mix.
Maak het geheel glad met een lepel. Klop in een aparte kom het eiwit tot
stijve pieken. Meng nu voorzichtig de opgeklopte slagroom in het
Philadelphia/gelatine mengsel, voeg daarna het opgeklopte eiwit toe.


Stap 5
Lepel het cheesecake mengsel in de mallen met koekjeslaag. Maak het
oppervlakte glad met een lepel. Zet de mallen in de vriezer voor ongeveer
5 minuten. Voeg een laag kersensaus toe en zet het in de vriezer voor 5
extra minuten totdat het een stevig geheel is. Voeg hierna de rest van de
cheesecake mix toe en maak het oppervlakte glad met een lepel. Dek het
losjes af met plasticfolie en plaats het voor 2 tot 3 uur in de koelkast. Als
het klaar is om te serveren verwijder dan de individuele cheesecakes van
de mallen door deze voorzichtig uit de bodem te drukken.

Stap 6
Garneer met verse kersen.

bron: philadelphia website

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.