Fase 1 Ontbijtrecepten, vanaf dag 36


Ontbijt vanaf dag 36

 

# 36

EI MET CASSELLERRIB

Benodigdheden

2 eieren

50 gram casselerrib, dikke plak

1 eetlepel olie

peper

 

Bereiding

Verhit de olie in de pan. Klop in een maatbeker de eieren los met de peper.

Snij de dikke plak casselerrib in blokjes.

Bak in de olie eerst de blokjes casselerrib rondom bruin.

Giet dan het eimengsel erbij en bak het geheel gaar.

 

# 37

HÜTTENKÄSE MET HAZELNOOT

Benodigdheden

200 gram Hüttenkäse

10 hazelnoten

kruiden zoals bieslook, paprikapoeder, peper

 

Bereiding

Meng de Hüttenkäse met de kruiden. Hak de noten fijn en roer ze door de Hüttenkäse.

 

# 38

EI MET HAM

Benodigdheden

2 eieren

3 dikke plakken ham

1-2 eetlepels olie

 

Bereiding

Verhit de olie in de pan. Breek de eieren voorzichtig boven de pan en probeer de dooier heel te houden. Bak twee aparte spiegeleieren. Zorg dat de dooier gaar wordt.

Leg op het bord een plak ham, daarop een gebakken ei, daarop een plak ham, daarop een ei en tot slot de laatste plak ham.

 

# 39

LIMONADE KWARK

Benodigdheden

200 gram magere kwark

maximaal 2 eetlepels suikervrije limonadesiroop

 

Bereiding

Meng de magere kwark met de suikervrije limonadesiroop.

 

 

# 40

EI MET ROOKVLEES

Benodigdheden

2 eieren

8 plakjes rookvlees

 

Bereiding

Kook de 2 eieren gaar. Deel ze in vier stukjes en omwikkel ze met rookvlees.

 

# 41

CORNEDBEEF MET KAAS

Benodigdheden

60 gram kaas (3 blokjes van 20 gram of in plakjes)

45 gram cornedbeef (3 plakken)

 

Bereiding

Rol de cornedbeef om de blokjes kaas of leg de kaas in plakjes om en om met de cornedbeef.

 

# 42

EI MET BACON

Benodigdheden

2 eieren

bacon in reepjes

eventueel peper

1-2 eetlepels olie

 

Bereiding

Bak de bacon in de olie lekker bruin. Klop de eieren in een maatbeker goed los en schuimig, voeg eventueel peper toe. Giet het eimengsel bij de bacon en maak er een roerei van.

 

# 43

KWARKONTBIJT

Benodigdheden

200 ml. magere kwark

3-4 eetlepels suikervrije limonade siroop

 

Bereiding

Meng de kwark en de limonade siroop.

 

# 44

KAASOMELET

Benodigdheden

2 eieren

50 gram kaas, belegen, geraspt

1 eetlepel melk

zout en peper naar smaak

1 eetlepel olie of bak en braadproduct

 

Bereiding

Klop de eieren met de melk, kaas, peper en evt zout lekker luchtig.

In een pan olie verhitten. Dan vuur laag en eimengsel erin schenken. Zodra bovenkant droog is omelet keren.

Ei gaar bakken.

 

# 45

HÜTTENKÄSE MET NOTEN

Benodigdheden

200 gram Hüttenkäse

10 walnoten

kruiden zoals bieslook, paprikapoeder, peper

 

Bereiding

Meng de Hüttenkäse met de kruiden. Hak de noten fijn en roer ze door de Hüttenkäse.

 

# 46

EI TOMATEN SANDWICH

Benodigdheden

2 eieren, hardgekookt

2 tomaten

100 gram magere kwark

peper, zout, peterselie

 

Bereiding

Roer door de kwark de peper, zout, peterselie. Was de tomaat en snij deze in plakjes.

Pel de eieren en snij in plakjes (evenveel als tomatenplakjes).

Leg de tomaten op een bord, schepje kwark erop en daarop het ei.

 

# 47

KIP AVOCADO START

Benodigdheden

Neem 100 gram kipfilet in plakjes (vleeswaar)

Halve avocado, schillen en in repen. Probeer evenveel repen als plakjes kipfilet.

 

Bereiding

Rol de repen avocado in de kipfilet, cocktailprikker erdoor.

 

# 48

RAUWE HAM ROEREI

Benodigdheden

2 eieren

peterselie

5 plakken rauwe ham

1 eetlepel olie

peper

 

Bereiding

Roer de eieren los met de peterselie, peper. Verhit in een koekenpan de olie. Giet het eimengsel in de pan en maak er een roerei van. Leg op een bord de plakjes rauwe ham en schep daarop het roerei mengsel.

 

# 49

KAASPLANKJE

Benodigdheden

4 verschillende soorten kaas in blokjes

4 of 8 kerstomaatjes

4 of 8 plakjes komkommer

 

Bereiding

Maak een kaasschoteltje van verschillende soorten kaas. Neem in totaal 8 blokjes van 10 gram of 4 blokjes van 20 gram, bijvoorbeeld jong en belegen, komijn en mosterdkaas.

Bij ieder blokje kaas een plak komkommer en kerstomaatje serveren.

 

# 50

TOMATEN HÜTTENKÄSE

Benodigdheden

4 grote tomaten

200 gram hüttenkäse

peper

 

Bereidingswijze

Was de tomaten. Snij er een kapje vanaf. Hol de tomaten uit. Meng de hüttenkäse met de peper en eventueel de inhoud van de tomaten.

Vul de tomaten met het hüttenkäse mengsel. Leg het kapje erop. Wat niet in de tomaten past apart opeten.

 

# 51

EI MET KOMKOMMER

Benodigdheden

2 eieren

1/4 komkommer

1 plak kaas, 20 gram, in stukjes

olie, 1-2 eetlepels

peper, paprikapoeder, kerrie

 

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snij in blokjes. Klop het ei los met de peper en paprikapoeder. Verhit de olie in een pan. Bak eerst de blokjes komkommer en strooi er kerriepoeder over. Giet het eimengsel erbij en bak al roerende een roerei. Op het laatst de stukjes kaas toevoegen en nog even verhitten.

 

# 52

KWARK MET SUIKERVRIJE LIMONADESIROOP

Benodigdheden

200 gram magere kwark

suikervrije limonadesiroop, 3-4 eetlepels

 

Bereidingswijze

Meng de kwark met de suikervrije limonadesiroop. Met een mixer of blender krijg je een nog luchtiger gerecht.

 

 

# 53

EI MET RAUWE HAM

Benodigdheden

2 eieren

8 plakjes rauwe ham

 

Bereidingswijze

Kook de eieren gaar. Laat ze iets afkoelen en snij in 4 partjes. Omrol ieder partje met een plakje rauwe ham

 

# 54

KAAS MET ROOKVLEES

Benodigdheden

8 kleine blokjes kaas

8 plakjes rookvlees

 

Bereidingswijze

Vouw de plakjes rookvlees in vieren. Prik elk plakje op een blokje kaas met een cocktailprikker.

 

# 55

ROSBIEF UITSMIJTER

Benodigdheden

2 eieren

4 plakjes rosbief

olie, 1-2 eetlepels

peper

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Leg de plakjes rosbief in de pan, breek hierboven de twee eieren en bak die gaar. Bestrooi met peper.

 

# 56

VLEESWAAR PLANKJE

Benodigdheden

Neem de vleeswarenplakjes die u nog over heeft van de afgelopen week of neem nieuwe, ca 8 stuks in totaal

8 plakken komkommer

 

Bereidingswijze

Vouw de vleeswaren in vieren. Leg op ieder plakje komkommer een plakje vleeswaar. Cocktailprikker erdoor.

 

# 57

BLOKJES KAAS

Benodigdheden

6 blokjes kaas van 20 gram per stuk

1 eetlepel tuinkers

2 tomaten

peper

 

Bereidingswijze

Was de tuinkers en laat het daarna uitlekken.

Was de tomaten en snij ze in blokjes.

Blokjes kaas, tomaat en tuinkers met elkaar vermengen en een beetje peper erover.

 

 

# 58

HÜTTENKÄSE MET RAUWE HAM EN RADIJS

Benodigdheden

200 gram hüttenkäse

5 radijsjes

5 plakjes rauwe ham

 

Bereidingswijze

Was de radijsjes en snij ze in plakjes.

Snij de rauwe ham in stukjes.

Meng de hüttenkäse met de radijsjes en rauwe ham

 

# 59

ROEREI MET TOMAAT EN HAM

Benodigdheden

4 plakjes schouderham

2 eieren

peper, zout

1 eetlepel olie

1 tomaat

 

Bereidingswijze

Was de tomaat en snij deze in 4 plakken.

Roer het ei los met peper en zout.

Verhit in een pan de olie en giet daarin het eimengsel. Roer dit regelmatig om zodat er een roerei gemaakt wordt.

Leg op een bord de 4 plakken ham.

Schep op ieder plak ham het roerei en leg er een plakje tomaat bovenop.

 

# 60

KWARKONTBIJT

Benodigdheden

150 gram magere kwark

50 gram magere vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker en 0% vet

 

Bereidingswijze

Meng de twee soorten kwark met elkaar. Als je het in een mixer mengt krijg je een luchtiger resultaat.

 

# 61

ASPERGES IN CORNEDBEEF

Benodigdheden

150 gram cornedbeef in plakjes

potje of blikje met asperges

 

Bereidingswijze

Laat het blikje of potje met asperges goed uitlekken.

Rol de asperges in de plakjes cornedbeef.

 

 

# 62

EIEREN MET SALAMI

Benodigdheden

2 eieren

50 gram salami in plakjes

1 eetlepel olie

 

Bereidingswijze

Roer de eieren los.

Verhit in een pan de olie, leg de plakjes salami op de bodem.

Bak dit eerst even en giet dan het eimengsel erover.

 

# 63

GEROOKTE KIPFILET MET KOMKOMMER

Benodigdheden

100 gram gerookte kipfilet

1/4 komkommer

peper

 

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snij in 10 plakjes.

Snij de kipfilet ook in 10 plakjes.

Prik op ieder stukje komkommer een plakje kipfilet.

Bestrooi het voorzichtig met wat peper.

 

# 64

VLEESWAARPLANKJE

Benodigdheden

4 verschillende soorten vleeswaren, bijvoorbeeld: kipfilet, rookvlees, fricandeau, boterhamworst, in totaal 100 gram

8 - 10 kerstomaatjes

 

Bereidingswijze

vouw de vleeswaren in vieren en prik er met een cocktailprikker een kerstomaatje op.

 

# 65

KAASOMELET

Benodigdheden

50 gram geraspte kaas

1 ei

scheutje sojaroom

1 eetlepel olie

paprikapoeder

peper

 

Bereidingswijze

Klop het ei los met paprikapoeder, peper, de sojaroom. Voeg dan de kaas toe.

Verhit in een pan de eetlepel olie, draai het vuur laag en giet dan het ei-kaasmengsel erin. Bak het gaar op het lage vuur.

 

 

# 66

KAASLANKJE

Benodigdheden

3 verschillende soorten kaas, bijvoorbeeld 20+ komijnekaas, 30+ belegen kaas, oude kaas – in totaal 60 - 75 gram

1/4 komkommer

peper

Bereidingswijze

Snij van ieder soort kaas 2 blokjes van 10-15 gram.

Schil de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller en snij het in 6 plakken.

Prik de kaas met een cocktailprikker op de komkommer en bestrooi met wat peper.

 

# 67

KWARKONTBIJT

Benodigdheden

150 gram magere kwark naturel

50 gram vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker, 0% vet

 

Bereidingswijze

Meng de twee soorten kwark met elkaar. Mix het eventueel met een mixer of blender tot een luchtig ontbijt.

 

# 68

HAM – KAAS TOSTI

Benodigdheden

6 plakken ham – ongeveer 100 gram

4 plakken kaas – ongeveer 40 gram

paprikapoeder

 

Bereidingswijze

Begin met een plak ham, dan plak kaas, beetje paprikapoeder erop en weer ham. Dit zo stapelen tot alles op is.

Dit kun je koud eten maar ook even in een koekenpan leggen en een matig vuur eronder en het geheel heel heet laten worden.

 

# 69

EI MET PAPRIKA EN BACON

Benodigdheden

2 eieren

scheutje sojaroom

1/2 paprika

50 gram bacon in plakjes

1 eetlepel olie

peper

 

Bereidingswijze

Was de paprika, snij de zaadjes eruit en snij het daarna in kleine snippers.

Klop het ei met de sojaroom en de peper los.

Verhit in een pan de olie. Bak daarin de plakjes bacon, bak de paprika ook mee. Giet daarover het eimengsel en bak het geheel goed gaar.

 

 

# 70

HÜTTENKÄSE MET NOTEN

Benodigdheden

200 gram Hüttenkäse

10 hazelnoten

eventueel wat notenolie 1/2 - 1 eetlepel

 

Bereidingswijze

Hak de hazelnoten in stukjes. Meng de hüttenkäse met de notenstukjes en doe er ten slotte de olie door.

 

bron: email's dr. Frank forum