Abrikozentaartjes*


Deze taartjes zijn heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ze echter ook koud serveren met een bol ijs óf wat Griekse yoghurt. Een aanrader voor abrikozenliefhebbers.

 

 Nagerecht voor 4 personen.

 

Boodschappenlijstje:

  • 6 rijpe abrikozen
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 el abrikozenjam
  • 2 el suiker
  • 2 el amandelschaafsel
  • Extra: bakpapier

Aan de slag!

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd uit de plakjes bladerdeeg 4 zo groot mogelijke cirkels, gebruik een schotel of kommetje als omtrek.
  5. Leg de plakjes deeg op de bakplaat en bestrijk elke cirkel met 1 flinke el jam, laat de randen vrij.
  6. Leg op elk plakje deeg 3 abrikozenhelften met de bolle kanten naar beneden.
  7. Strooi wat suiker over de abrikozen en verdeel er het amandelschaafsel over.
  8. Bak de taartjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.


Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 15-20 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désiree van Dijk. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.