Pastasalade met tonijn


Hoofdgerecht voor 4 personen

300 g pastaschelpjes

1,5 l groente-, vis- of kippenbouillon

van tablet of poeder

4 rijpe tomaten

2 blikjes tonijn op olie

1 middelgrote ui, heel fijngesnipperd

100 g groene olijven zonder pit, fijngehakt

1 blikje witte bonen, ca. 250 g (uitlekgewicht)

voor de dressing:

3 eetl. olijfolie

1 eetl. wittewijnazijn

zout en versgemalen peper

 

Voorbereiden:
Kook de pasta beetgaar in de bouillon, giet af en
spoel koud af. Laat de pasta uitgespreid op een wijde
schaal afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten in vieren,
verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet
en verdeel het visvlees met een vork in stukjes. Klop
een dressing van de olie en azijn en breng op smaak
met zout en peper.

Bereiden:
Schep alles met de ui, de olijven en uitgelekte bonen
door elkaar en laat een half uur trekken in de koelkast.

Tip:
Vervang de tonijn door zalm uit blik of makreelfilet
(Vismarine).

Variatie:
Lekker met een rucolasalade.


 



Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:

eiwit

33g

 

vet

27g

 

koolhydraten   

68g

 

kcal

640

 


Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009

Uit: boodschappen

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.