Krieltjessalade met kruiden en spekjes


Hoofdgerecht voor 4 personen

 

450 g panklare krieltjes, gehalveerd

zout en versgemalen peper

300 g ontbijtspek in blokjes

150 g cherrytomaatjes, gehalveerd

voor de dressing:

2 eetl. yoghurt

2 eetl. mayonaise

1 eetl. wittewijnazijn

½ bos basilicum, fijngehakt

½ bos peterselie, gewassen en fijngehakt



Voorbereiden:

 

Bereiden:
Kook de krieltjes in water met zout in
circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en
laat ze op een wijde schaal verder afkoelen.
Bak ondertussen de spekjes in
een droge koekenpan knapperig.
Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier.
Bak de tomaatjes heel even
in de nog warme pan. Klop een dressing
van de yoghurt, mayonaise en
azijn en schep alles, inclusief de
groene kruiden, door elkaar. Breng de
salade op smaak met zout en peper en
serveer direct of in ieder geval op kamertemperatuur.

Tip:
Vervang voor een vegetarische variant
de spekjes door fijngehakte gekookte
eieren.

Variatie:
Lekker met groene sla.


 



Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:

eiwit

14g

 

vet

34g

 

koolhydraten   

23g

 

kcal

460

 


Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009

 Uit: boodschappen

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb