Uienquiche*


 

Bron

Allerhande 04 2010

Keuken

Frans

Type

hartige taarten, vegetarisch, diner, kinderrecepten,

Kooktechniek

oven

Bevat

Energie 435 kcal- Eiwit 13 g- Vet 33 g- Koolhydraten 22 g (per eenpersoonsportie)

 

Ingrediënten

  • 5 takjes verse tijm
  • 25 g boter + extra om in te vetten
  • 6 uien, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 4 eieren
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 250 g geitenkaas (Bettine Chevre frais naturel 55+), in stukjes

 

Materialen

  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

     

    Bereiden

    • 1. Ris de blaadjes van 4 takjes tijm. Verhit de boter en bak de uien met de tijmblaadjes en de knoflook 20 min. op laag vuur totdat ze zacht en gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een beetje afkoelen. 2. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven voor. Neem uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. 3. Klop de eieren los in een grote kom. Roer de crème fraîche en daarna de geitenkaas erdoor. Schep de uien erbij en meng goed. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het uienmengsel op de bladerdeegbodem, leg het vijfde takje tijm in het midden en bak de quiche in 30 min. goudbruin

     

    Rating: 0 sterren
    0 stemmen

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.

    Maak jouw eigen website met JouwWeb