Variatie's op een traditionele MonChoutaart*


bron foto: uit de pan van San


Monchou taart in een glas

 

Maak het recept van een monchou taart en in plaats van alles in een springvorm te scheppen vul je mooie kleine glaasjes in verschillende laagjes. Voor dit recept heb ik bastogne koeken gebruikt maar je kunt natuurlijk ook biscuits gebruiken die jezelf lekker vind.

 

Dit recept is erg leuk in een menu vol kleine hapjes en waar dit één van de desserts is.

 

Ook leuk als traktatie, maar dan even plastic glaasjes gebruiken mocht het nodig zijn i.v.m. leeftijd.

 

Een andere variatie is:

 

Monchou taart in een schaal

 

Je maakt het gebruikelijke monchoutaart recept. Maar in plaats van alles in een springvorm te scheppen neem je een mooie schaal en vult eerst het monchou gedeelte en vervolgens gaat de kersenvulling er boven op. De koekjes kun je in een schaal ernaast zetten of natuurlijk gewoon het pak op tafel want voor je het weet zijn alle vingers afgelikt en alles is op en blijft er alleen de afwas.

 

Mocht je de bastogne niet lekker vinden kun je natuurlijk ook biscuits gebruiken die je wel lekker vind.

 

Leuk voor bij een tienermeiden feest of high tea waar je dit lekker naast kunt zetten. Of gewoon gezellig met vrienden of familie als toetje.

bron: foto gezien op pinterest


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb