Huisdier Herman*


Wie / wat is Herman?

Herman is een gistdeeg, wat je gedurende 10 dagen voedt en verzorgd.
Op dag 9 verdeel je Herman in 3 porties.
Een deel bewerk je verder en eet je op.
Een deel geef je aan een goede vriend(in), een familielid of wie aan wie je dit anders wilt geven en van het laatste deel start je je nieuwe Herman. Mocht je een deel overhouden omdat je niet weet aan wie je het zult geven kun je het in de diepvries zetten, alleen niet te lang omdat het anders kapot gaat. Wij hebben het een aantal weken/kleine maand in de diepvries gezet.

Herman is een vriendschapsbrood.
Het is de bedoeling, dat je in de tijd, dat je met Herman bezig bent even stilstaat bij je geloof, jezelf, liefde, relaties en vriendschap.

Herman mag absoluut NIET omgeroerd worden met een metaal of bewaard worden in metaal.

Hoe wil Herman gevoed worden?

Je moet Herman goed verzorgen.
Zet Herman nooit in de koelkast, maar zorg dat hij warmte krijgt.
Dek Herman niet af, zodat Herman kan ademen. Een theedoek eroverheen leggen mag wel.
Herman zal groeien, dus zorg dat je Herman bewaart in een ruime schaal, die niet van metaal is.

Dag 1:
Vandaag heb je Herman gekregen.
Herman wil wennen aan zijn nieuwe omgeving en een beetje uitrusten voor het groeien.

Dag 2:
Roer Herman goed door, gebruik hiervoor een houten lepel. Herman houdt absoluut niet van Metaal.

Dag 3:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, dat vindt Herman fijn.

Dag 4:
Herman heeft honger gekregen, geef hem daarom het volgende te eten:
- 250 ml Melk
- 125 gr. Bloem
- 200 gr. Suiker

Dag 5:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, daar houdt Herman van.

Dag 6:
Roer Herman een paar keer per dag goed door. Dat vind Herman fijn.

 

Dag 7:
Roer Herman een paar keer per dag goed door. Hier wordt Herman luchtig van.

Dag 8:
Roer Herman een paar keer per dag goed door. Herman wordt graag vertroeteld door je.

Dag 9:
Herman heeft weer honger en wil het volgende graag eten:
- 250 ml Melk
- 125 gr. Bloem
- 200 gr. Suiker

Dag 10:
Vandaag heeft Herman een enorme honger en daarom verwen je Herman met een feestmaal.
- 0.15 liter Olie
- 250 gr. Bloem
- 2 Eieren
- 2 Theelepels bakpoeder
- 1 Appel in stukjes
- 200 gr. Suiker
- 200 gr. Noten en/of rozijnen
- 2 Theelepels kaneel
- 1 Theelepel zout

- Meng Herman nog een goed door elkaar.
- Vet een bakblik in.
- Vul het bakblik met Hermansdeeg.
- Verwarm de oven voor op 170 graden ( bij een heteluchtoven 150 graden) en bak Herman in ongeveer 1 uur en 15 minuten. Hou Herman wel goed in de gaten wanneer hij donker wordt even een stukje aluminiumfolie erover doen zodat hij niet donkerder wordt.

Heel veel plezier met het maken van Herman!

 

Tip: ga dit niet starten als het ontzettend warm is want dan gaat het deeg te hard en gaat het kapot.

 

bron: Dit recept heb ik gekregen van mijn zusje, origineel recept onbekend

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.