Hazelnoottaart - mokkataart*



Voor de taart:

125 gram hazelnootpoeder
6 eiwitten
2 theelepels zoetstof
50 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

1/2 pak slagroom
1/2 bakje mascarpone
zoetstof
oploskoffie (keuze: gewoon of decaf) eetlepeltje

Voor de taart alle ingrediënten mengen, niet kloppen, en in een taartvorm doen. niet al te groot; bijvoorbeeld voor boterkoek.
Oven voorverwarmen op 180°, wanneer je de taart in de oven doet op 140 graden gedurende 35 minuten.

Hij is zo al erg lekker maar als je hem doormidden snijdt (zodat je twee disks krijgt) dan kan je hem vullen met:

Slagroom kloppen met de zoetstof en de oploskoffie, daarna de mascarpone erdoor roeren, op de ene helft smeren, nog wat fijngehakte hazelnoten en/of ringers hagelslag, de andere helft er boven op nog even laten opstijven en je hebt een mega lekkere mokkataart en nog simpel om te maken ook!

 

Tip: Kun je geen ringers hagelslag kopen dan is een goed alternatief een reep pure chocolade van een hoog percentage (in ieder geval hoger dan 70% i.v.m. de kh) en rasp hier wat grove krullen van en gebruik dit.

bron: dr. Atkins ( kok onbekend), aanvulling van mijzelf

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb