Chocoladevlaai*


Gebak, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Wereldkeuken

 

Ingrediënten

  • 150 gram (chocolade-volkoren)biscuitjes
  • 75 gram boter
  • 120 gram witte chocolade
  • 120 gram pure chocolade
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 dl melk
  • 5 dl slagroom
  • poedersuiker

 Materialen

  • springvorm (20 cm), 2 pannetjes
 

Voorbereiden

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor. Bekleed de springvorm met bakpapier en doe het koek/boter-mengsel erop. Druk het met de bolle kant van een lepel aan. Laat het in de koelkast opstijven.

Breek de witte en pure chocolade in stukjes boven verschillende bakjes. Smelt de chocola au bain marie. Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de melk aan de kook en los er, van de kook af, de uitgeknepen gelatine in op. Roer de helft van het gelatine mengsel door de gesmolten witte en de rest door de gesmolten pure chocolade. Laat beide chocolade mengsels afkoelen, maar niet helemaal opstijven.

Klop de slagroom stijf en spatel de helft door het witte chocolade mengsel en de andere helft door het pure mengsel. (Houdt 4 el van de witte mousse apart en doe de rest in de vorm.) Verdeel de bruine mousse erover. (Lepel de achtergehouden witte mousse met een theelepeltje over de taart en roer met een vork of satéprikker door de bovenste laag van de taart.) Laat de mousse 2-3 uur in de koelkast opstijven.

Versier de taart eventueel met aardbeien met poedersuiker en haal de taart uit de springvorm.

 

bron: onbekend, ik heb het recept gevonden op AH.nl

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb