Suikerbroodsterren met bosvruchten en speculaasroom*


 

Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 20 min.


- 4 sneetjes suikerbrood
- 250 gram gemengde bosvruchten ( vers of diepvries) zoals aardbeien, blauwe bessen, bramen en frambozen
- 3 eetlepels speculaas of kandijbiscuitkruimels
- 200 gram crème fraiche lobbig geklopt

 

Bereiden:


Rooster de sneetjes suikerbrood licht. Snijd of steek de sneetjes in een vorm van een ster. Ontdooi de bevroren vruchten of maak de verse vruchten schoon. Leg de broodsterren op de borden met de bosvruchten er om heen. Meng de koekkruimels door de lobbig geklopte crème fraiche en serveer deze speculaasroom op de broodsterren.

Voedingswaarde per persoon: eiwit 6 gr, vet 24 gr, koolhydraten 37 gr, kcal (kj) 390 (1640)

Tips:
- Neem in plaats van suikerbrood rozijnen- of notenbrood en vervang de koekkruimels door 1 theelepel speculaas of koekkruiden
- Voor een slankere versie kan je de crème fraîche vervangen door magere kwark.
- Je kan ook 1 eetlepel bessenlikeur toevoegen aan de bosvruchten.

 

Bron: boodschappen

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb