Engels Ontbijt


Ingrediënten:
 
250 gr gehakt
5 plakken witbrood
boter
2 el melk
2 el bloem
8-12 plakken bacon
witte bonen in tomatensaus
allesbinder
4-8 eieren
4-8 tomaten
(brood en marmelade)
extra:
2 of 3 koekenpannen
 
Bereiding:
 
Week 1 plak ontkorst brood in de melk, maak het fijn en vermeng het goed met het gehakt. Strooi wat bloem op een werkblad. Verdeel het gehakt in 8-12 stukjes, maak er rolletjes van en wentel deze door de bloem.
 
Beboter 4 plakken witbrood aan beide kanten, snij de tomaten doormidden.
Doe de witte bonen in een pannetje en warm ze zachtjes op.
Bak de worstjes in een beetje boter. Voeg na een minuut of 5 de bacon en de tomaten toe, bak deze 5 minuten.
Bak de eieren in een andere pan.
Rangschik tomaat, bacon, worstjes, witte bonen en eieren op 4 borden en bak intussen het brood in een droge koekenpan snel aan 2 kanten goudbruin. Snij de plakken diagonaal doormidden en leg 2 stukjes op elk bord.
Serveer het Engels ontbijt met thee en een glas sinaasappelsap. Na het warme gedeelte eventueel nog geroosterd brood en marmelade op tafel zetten.
 
(bron: recept verkregen van een vriend(in), originele bron onbekend)
 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.