Paprikacarré*


Ingrediënten:


1 rode paprika
1 gele paprika
1 klein vierkant brood, bijv. pave
150 g verse roomkaas naturel
50 g rucola
2-3 el olijfolie, van goede kwaliteit
gemengde olijven, voor erbij
ovenschaal, vershoudfolie


’Voor op het strand, de parkpicknick of gewoon achter in de tuin: dit gevuld brood met verse roomkaas, zijdezachte geroosterde paprika en pittige rucola doet het overal goed.’

Voorbereiding: 20 min
Bereidingstijd: 30 min
Aantal porties: 4


Bereidingswijze:


1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op het snijvlak in de ovenschaal. Rooster ze ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot er zwarte blazen op het vel ontstaan.

 

2. Neem de schaal uit de oven en laat de paprika’s afgedekt met een schone keukendoek 20 minuten afkoelen. Trek het vel van de paprika’s en snijd ze in brede repen.

 

3. Snijd de kap van het brood en hol het brood tot 1 cm van de korst uit. Besmeer de bodem met de roomkaas en beleg met de geroosterde rode paprika. Verdeel er de helft van de rucola over en leg er de geroosterde gele paprika op. Dek af met de rest van de rucola en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.

 

4. Leg de kap terug op het brood. Wikkel het brood strak in vershoudfolie. Bewaar het brood in de koelkast, eventueel bedekt met een plank met een zwaar voorwerp (literpak of blik) zodat de smaken goed intrekken.

 

5. Neem bij een picknick het brood verpakt en gekoeld mee (denk aan een broodmes en servetten!). Thuis kun je het brood meteen uit de vershoudfolie wikkelen en in mooie blokken of repen snijden. Lekker met gemengde olijven.


Tip:

Vervang de roomkaas door pesto en verdeel nog wat reepjes zongedroogde tomaat over de paprika.


Bron:Studio Philippi en vrouwonline

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.