Scholrolletjes uit de braadpan


Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

 

Ingrediënten:


zout en versgemalen peper
1 winterwortel, in reepjes
1 dikke prei, in reepjes
3 stelen bleekselderij, in reepjes
100 g sperziebonen,
in de lengte gehalveerd
1 citroen, schoon geboend
8 enkele scholfilets
1 theel. mosterd
8 plakjes bacon
olijfolie
1 teentje knoflook
rucola om te garneren
cocktailprikkers

Voorbereiden:


Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg wat zout toe en kook hierin de groenten 2 minuten. Spoel ze koud af in een vergiet. Maak van de groenten 8 bosjes. Halveer de citroen. Rasp van een helft de schil dun, alleen het geel, af. Pers deze helft uit. Snijd de andere helft in 4 stukken. Wrijf de scholfilets in met zout, peper, citroensap en citroenrasp en bestrijk ze heel dun met wat mosterd. Leg op elke filet een bosje groente, rol ze op en wikkel er een plakje bacon omheen. Steek ze eventueel vast met een prikker.

Bereiden:
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin, op lage stand, de visrolletjes in circa 12 minuten, zodat de bacon knapperig wordt en de vis gaar. Bak op het laatst het teentje knoflook mee. Leg op elk bord een plukje rucola en schik daar de visrolletjes op.


Tip:
• Vervang scholfilet door panga­siusfilet.
• Serveer de visrolletjes met gekookte (nieuwe) aardappelen.


Wijnadvies:
Chardonnay! Schol is er dol op. Neem een wat vollere, bijvoorbeeld die van Viña Maipo of Danie de Wet.

 

Voedingswaarde per persoon:


eiwit 26g
vet 13g
koolhydraten 5g
kcal 245



Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.