Bokkenpootjestaart


Ingrediënten:

  • 1 cake
  • 2 pakken bokkenpootjes
  • 2x 0,25 liter slagroom
  • 2 zakjes slagroom versteviger (klopfix)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 grote mok advocaat

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

 

  • Verdeel de cake in plakjes en doe deze in een springvorm
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en de slagroom versteviger
  • Strijk de helft van de slagroom uit over de bodem
  • Halveer de bokkenpootjes en leg de helft op de uitgestreken slagroom
  • Opnieuw een laag slagroom ( niet alles) over de gehalveerde bokkenpootjes, hierna weer een laag gehalveerde bokkenpootjes ( wel iets overlaten)
  • De mok met advocaat met de overgebleven slagroom vermengen en over de bokkenpootjes uitstrijken
  • De overige bokkenpootjes verkruimelen en over de taart verdelen
  • Opstijven in de koelkast tenminste 4 uur / een nacht, beter is 7 – 8 uur.

 

Variatie:

Gehalveerde bokkenpootjes langs de zijkant plakken van de taart voor een mooi aangezicht.

 

Tip

Om een hogere taart te krijgen las ik dat in verschillende recepten met 1 liter slagroom, 4 pakken bokkenpootjes en extra versteviger zitten.

 

Bron: Dit recept heb ik gekregen van mijn moeder, waar het originele recept van is is onduidelijk er verschillende recepten van in omloop zijn.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.