Kabeljauw uit de oven


Ingrediënten:
• ½ struik paksoi, in stukjes
• 10 sperziebonen of haricots verts, schoongemaakt
• 200 g kabeljauwfilet (vers of diepvries)
• 1 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
• ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
• ½ limoen, schoongeboend
• 1 el sesamolie (flesje 250 ml)


Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Knip 2 vellen bakpapier van 30 cm breed.
3. Leg de paksoi in het midden van de papiervellen en verdeel de sperziebonen of haricots verts erover.
4. Verdeel de vis in 2 porties, bestrooi met zout naar smaak en leg op de groenten.
5. Snijd de gember in zo dun mogelijke plakjes en de peper in dunne reepjes.
6. Verdeel samen met de knoflook over de vis.
7. Rasp de groene schil van de limoen boven de vis en pers de vrucht uit.
8. Schenk het sap en de sesamolie over de vis.
9. Voeg aan elk pakketje 1 el water toe en vouw zorgvuldig dicht.
10. Leg de pakketjes in het midden van de oven op het rooster of een bakplaat.
11. Reken voor verse vis ca. 15 minuten en voor diepvries vis ca. 30 minuten

 

bron: 1kiloperweek-zomerslank kookboekje

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb