Krabkoekjes
• bereiden 30 min
• 12 stuks
Bron Allerhande 04 2010
Bevat Energie 105 kcal- Eiwit 6 g- Vet 6 g- Koolhydraten 7 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten
• 3 blikjes krab (a 170 g),
• 20 g boter
• 70 g bloem
• 100 ml melk
• 1 citroen, uitgeperst
• 30 g paneermeel
• 1 bakje verse koriander (15 g), blad fijngesneden
• 3 el zonnebloemolie
• 4 el chilisaus
Bereiden
1. Laat de krab uitlekken. Verhit de boter in een steelpan, voeg 20 g bloem toe en roer 2 min. op laag vuur tot een egale massa ontstaat. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot het geheel gebonden is. Laat op laag vuur 5 min. garen. Neem de pan van het vuur en meng de krab, 1 el citroensap, het paneermeel en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
2. Vorm met vochtige handen 12 platte krabkoekjes van het mengsel. Bestrooi een bord met de rest van de bloem en wentel de koekjes erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 2-3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Meng de chilisaus met 1 el water, 1 el citroensap en de rest van de koriander. Serveer de krabkoekjes met de chilisaus.
Reactie plaatsen
Reacties