Omelet Sibérienne*
Type
gebak, frans, vegetarisch, kerst, klassiek kerstdiner
Specificaties
- nagerecht
- 4 personen
- 20 min 20 min
- vegetarisch
Ingrediënten
- 1 chocoladecake (450 g), in vingerdikke plakken gesneden +
- 2 eetlepels frambozenjam +
- 1/2 liter roomijs chocolade +
- 4 eiwitten +
- 75 g suiker +
- 1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g) +
Onderkant formulier
Materialen
- cakevorm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bedek de bodem van de cakevorm met plakken cake en bestrijk die met de frambozenjam.
Verdeel hierover het blok ijs.
Bedek het ijs met de rest van de plakken cake, zodat er geen plekje onbedekt blijft (ook de zijkanten!).
Zet de cakevorm 10 minuten in de vriezer.
Klop intussen de eiwitten stijf met de suiker in een brandschone en vetvrije kom.
Neem de cakevorm uit de vriezer en bestrijk het geheel met het stijf geslagen eiwit.
Bestrooi de ijstaart met de geschaafde amandelen en zet de cakevorm 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin is.
Serveer direct.
Bron:
Reactie plaatsen
Reacties