Creoolse vis
Voorgerecht voor 4 personen
400 g koolvis (Vismarine), ontdooid
2 citroenen, geperst
2 eetl. arachideolie of maïsolie
mespuntje cayennepeper
zout
voor de saus:
1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 eetl. kappertjes, uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
1 theel. versgehakte tijm of mespunt gedroogd
2 eetl. peterselie, gehakt
2 eetl. azijn
6 eetl. olijfolie
2 tomaten, gepeld, zonder zaadjes, fijngehakt
Voorbereiden:
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken.
Verwarm de ovengrill voor. Dep de koolvis droog, strijk er een beetje olie over en strooi er cayennepeper en zout over. Meng alle ingrediënten voor de saus.
Bereiden:
Rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten. Lepel de koude saus
over de warme vis en serveer meteen. Garneer eventueel met wat partjes citroen.
Tip:
• Vervang koolvis door tilapia en tomaat door mango.
• Neem in plaats van cayenne - peper chilipoeder.
Wijnadvies:
Lekker om er een Villa Mondi Soave bij te drinken. Maar ook
Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Danie de Wet of Berg
Schaduw geven deze Creoolse schotel extra pit.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 22g
vet 32g
koolhydraten 6g
kcal 405
Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009
Reactie plaatsen
Reacties