Bokkenpootjestaart
Ingrediënten:
- 1 cake
- 2 pakken bokkenpootjes
- 2x 0,25 liter slagroom
- 2 zakjes slagroom versteviger (klopfix)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 grote mok advocaat
Bereidingswijze:
- Verdeel de cake in plakjes en doe deze in een springvorm
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en de slagroom versteviger
- Strijk de helft van de slagroom uit over de bodem
- Halveer de bokkenpootjes en leg de helft op de uitgestreken slagroom
- Opnieuw een laag slagroom ( niet alles) over de gehalveerde bokkenpootjes, hierna weer een laag gehalveerde bokkenpootjes ( wel iets overlaten)
- De mok met advocaat met de overgebleven slagroom vermengen en over de bokkenpootjes uitstrijken
- De overige bokkenpootjes verkruimelen en over de taart verdelen
- Opstijven in de koelkast tenminste 4 uur / een nacht, beter is 7 – 8 uur.
Variatie:
Gehalveerde bokkenpootjes langs de zijkant plakken van de taart voor een mooi aangezicht.
Tip
Om een hogere taart te krijgen las ik dat in verschillende recepten met 1 liter slagroom, 4 pakken bokkenpootjes en extra versteviger zitten.
Bron: Dit recept heb ik gekregen van mijn moeder, waar het originele recept van is is onduidelijk er verschillende recepten van in omloop zijn.
Reactie plaatsen
Reacties