Kwarkbroodjes*
Benodigdheden
150 gram magere kwark (uitgelekt gewicht weet ik niet)
3 eieren
2 ml vloeibare zoetstof
Voorbereiding dag/ avond ervoor:
Een dag voor je gaat bakken de kwark al laten uitlekken (hiermee verdwijnen grotendeels de kh) een zeef boven een bak hangen en daarin een koffiefilter en daarin weer je kwark, heel simpel
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 160 graden
Splits de eieren zorgvuldig en sla de eiwitten stijf
Meng de eidooiers met de kwark en de zoetstof
En meng alles voorzichtig door elkaar met een spatel
Maak hiervan 6 ovale platte koeken op bakpapier en bak dit 35 min. in de oven
Af laten koelen en bewaren in een luchtdichte trommel maar niet langer dan 3 dagen voor de zekerheid
Deze lijken op grote eierkoeken en beleg met je met kaas, paté of wat je maar wilt, erg handig mee te nemen. en snel ‘s morgens klaar te maken ;)
Als variatie kun je evt. koekkruiden, essences, hartige kruiden, kaas spekjes toevoegen.
bron: forum van www.eenkiloperweek.nl
Reactie plaatsen
Reacties