Abrikozentaartjes*
Deze taartjes zijn heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ze echter ook koud serveren met een bol ijs óf wat Griekse yoghurt. Een aanrader voor abrikozenliefhebbers.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 6 rijpe abrikozen
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 4 el abrikozenjam
- 2 el suiker
- 2 el amandelschaafsel
- Extra: bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.
- Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Snijd uit de plakjes bladerdeeg 4 zo groot mogelijke cirkels, gebruik een schotel of kommetje als omtrek.
- Leg de plakjes deeg op de bakplaat en bestrijk elke cirkel met 1 flinke el jam, laat de randen vrij.
- Leg op elk plakje deeg 3 abrikozenhelften met de bolle kanten naar beneden.
- Strooi wat suiker over de abrikozen en verdeel er het amandelschaafsel over.
- Bak de taartjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 15-20 minuten bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désiree van Dijk. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.
Reactie plaatsen
Reacties