Chocoladetaart*
Vet een taartvorm van ca. 25 cm in of beleg de bodem met vetvrij papier.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- Zout
- Witte peper
- 1 theelepel kardamon poeder
- 1 theelepel gember poeder
- 1 theelepel kaneel
- 4 volle eetlepels cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml sojamelk (rode pak)
- 3 eetlepels sojaroom
- 1 theelepel vanillepoeder of essence
- 125 gr zachte boter
- 200 gr amandelmeel
- 25 ml natrena vloeibaar
Bereiden:
Splits 3 eieren doe het eiwit in een aparte kom en mix dit stijf.
Doe nu in de kom van de eidooiers het volgende:
Mespunt zout en witte peper, 1 theelepel kardamon poeder, 1 theelepel gember poeder, 1 theelepel kaneel, 4 volle eetlepels cacao, 1 theelepel bakpoeder, 100 ml sojamelk (rode pak), 3 eetlepels sojaroom, 1 theelepel vanille poeder of essence, 125 gr zachte boter, 200 gr amandelmeel, 25 ml natrena vloeibaar.
Mix dit alles 4 minuten op de hoogste stand.
Schep nu het stijf geslagen eiwit erdoor. Schep dit mengsel in de ingevette taartvorm, garneer met halve amandelen.
Bak de taart in 45 min op 160 graden. Eet de taart koud, zo nodig kun je er een toef slagroom gezoet met zoetstof bij doen, ook kun je punten invriezen!!
Totaal aantal koolhydraten voor de hele taart is 13, dus 1,3 koolhydraat per punt!! ( wanneer je de taart in 10 stukken verdeeld)
bron: dr. Frank forum ( kok Truus)
Reactie plaatsen
Reacties