Monchoutaart met bastonge*
Ingrediënten :
175 g bastogne koeken
125 g boter
200 g zachte monchou
200 g witte basterdsuiker
250 g verse kersen ( of aardbeien of blikje vlaaivulling)
Bereidingswijze:
Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Vet een springvorm in met wat boter. Verkruimel de bastogne koeken. Hier kun je eventueel een deegroller voor gebruiken. Smelt de boter langzaam in een pan en meng hier de kruimels doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het aan en strijk het glad en laat vervolgens opstijven in de koelkast.
Klop de monchou en de basterdsuiker met een mixer goed door elkaar, schep het op de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
Maak de kersen schoon en snijd deze in plakjes. Garneer de bovenkant met de kersen. Laat de monchoutaart twee uur opstijven in de koelkast.
bron: vrouwonline.nl door Stephanie Schreijer
Reactie plaatsen
Reacties