Champignon roomsoep
Ingrediënten:
250 gr. Champignons 2.5 kh
1 ui 6.0 kh of 100 gr. prei ( 250 gram is 5 kh)
250 ml kippenbouillon 0.0 kh
0.1 ltr slagroom 3.0 kh
200 gr kipfilet 0.0 kh
I.v.m. de kh kun je de ui weg laten of een halve ui nemen.
I.p.v. slagroom kun je ook kookroom van blue band gebruiken
Bereiding:
Kip licht kruiden, even lekker bakken in de wok. Ondertussen in een andere pan kippenbouillon maken. Als de kip klaar is toevoegen aan de soep dan de champignons even lekker bakken en die toevoegen aan de soep. Prei in de soep samen met de slagroom voor een lekkere smaak heb ik kruidenroomkaas toegevoegd ( deze bind dan ook een beetje de soep). Eventueel nog wat zout/peper toevoegen naar smaak.
Tip: evt. kruidenroomkaas naar smaak toevoegen
Bron: gevonden op het internet, website onbekend met aanpassingen van mijzelf
Reactie plaatsen
Reacties