Komkommerdrank met yoghurt en munt
Veel gesnoept in het weekend? Je start de week lekker gezond met dit heerlijke drankje.
Drankje voor 4 personen.
Booschappenlijstje:
- 1 komkommer
- 500 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el fijngehakte verse munt
- 1 el fijngehakte dille
- evt. chiliolie om te besprenkelen
Extra: fijne rasp.
Aan de slag!
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
- Rasp de komkommer met schil en al fijn - vang het sap op.
- Meng in een schenkkan het komkommerraspsel en -sap met de yoghurt, knoflook, munt, dille en 1 tl zout.
- Verdun het mengsel met 150 ml ijskoud water.
- Laat de drank in de koelkast in minimaal 1 uur ijskoud worden.
- Schenk de drank in kleine glaasjes en sprenkel er eventueel de chiliolie over.
- Geef er eventueel kleine lepels bij.
- Je kunt er in plaats van een drank ook een dip van maken, schenk er dan geen koud water bij.
Bereidingstijd: 10 minuten, plus koelen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.
bron: vriendin.nl
Reactie plaatsen
Reacties