Kwarkmuffins met maïs en zongedroogde tomaten*
Bijgerecht, Picknick, Overig
• Bereiding 10 – 20 min
• Portie: 4 personen
• Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten
• 8 gedroogde tomaten op olie drooggedept en in kleine stukjes
• 4 eieren
• 10 eetlepels magere Franse kwark
• 100 g oude kaas in kleine stukjes
• 1 zakje bakpoeder
• zout en peper
• 140 g maiskorrels
• 75 g boter
• 250 g bloem
Bereiding:
1. Laat de maïskorrels heel goed uitlekken.
2. Smelt de boter zonder bruin te laten worden.
3. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de peper in een grote schaal. Klop de eieren, de kwark en de boter erdoor.
4. Schep de maïskorrels, kaas en gedroogde tomaten erbij.
5. Verdeel het beslag over 12 tot 16 muffinvormpjes en bak ze in een hete oven (180°C) in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.
6. Zet ze naast elkaar in een hoge lunchbox of trommel en sluit deze goed af.
Voedingswaarde p.p.
• 165 kcal
• 7 g eiwit
• 9 g vet, waarvan 3 g verzadigd
• 14 g koolhydraten
Tip
Warm zijn deze muffins ook lekker. Voor het ontbijt en lunch of als voorgerecht met een kopje soep.
Recept uit
Mijn Jumbo nr. 5, 2010
Reactie plaatsen
Reacties