Gevulde eieren/ Deviled eggs *
Voor 24 porties
Ingrediënten:
- 12 eieren
- 1 grote augurk of 5 kleine
- een uitje ( rood, gewoon of bosuitjes)
- zout
- peper
- cayennepeper
- paprika poeder
- frietsaus of mayonaise
eventueel als garnering: bieslook of augurk of paprika poeder
Eerst de eieren koken en goed laten schrikken en afkoelen.
Dan het eigeel uit de eieren halen en deze fijn prakken. Meestal zijn er wel 1 of 2 eitjes die niet mooi zijn om te vullen, doe dan gewoon het eiwit bij het eigeel in, hiervan wordt het eigeel-mengsel steviger.
Snijd dan de augurk en het uitje in hele kleine stukjes. Meng deze door het eigeel. Naar smaak de kruiden toevoegen.
Als laatste de frietsaus of mayonaise toevoegen, ongeveer 2 ruime eetlepels, wanneer het nog droog lijkt een klein beetje toevoegen.
Vervolgens het eimengsel in de eitjes doen als garnering kun je bieslook, augurk, paprika poeder gebruiken
bron: mijn eigen recept
Reactie plaatsen
Reacties