Gevulde eieren (griekse stijl)*
6 porties
24 ontpitte, Griekse olijven
6 hardgekookte eieren
2 eetlepels zachte boter
kruidenzout ( ik hou hier niet van ik heb daarom peper, cayenne, chili, paprika pikant gebruikt)
Pureer de olijven in de mixer. Snijd de eieren in de lengte doormidden en maak de eidooiers met een vork fijn. Roer olijven, eidooiers en zout met de boter tot een glad mengsel. Vul de eiwitten met dit mengsel.
Voorbereiding van de eieren voor ‘gevulde eieren’
Laat de eieren 15 min. zachtjes koken. Zet ze vervolgens onder een straal koud water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Snijd een klein schijfje van het eiwit af, zodat ze kunnen blijven staan. Verwijder het eigeel. Maak de vulling, en vul hiermee de eiwitten. Zet de gevulde eieren 1 a 2 uur in de ijskast.
Koolhydraten: 7 gram totaal.
bron: dr. Atkins
Dit recept ben ik niet dol op vanwege de boter toevoeging
Reactie plaatsen
Reacties